Alumniverhaal

''Ik kom in aanraking met allerlei mensen, landen en culturen''

Geïnspireerd door mijn jeugd in Kenia ben ik International Development Studies, met als specialisatie Ontwikkelingseconomie, gaan studeren in Wageningen. Hier heb ik mij met name verdiept in economische ontwikkeling in conflictsituaties. Ik heb stages gelopen in Rwanda en New York. Het veldonderzoek voor mijn afstudeerscriptie heb ik gedaan in Sri Lanka.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een internationaal georiënteerde werkgever.

Loopbaan

Direct na mijn afstuderen ben ik in Washington, DC gaan werken als consultant bij de Wereldbank. Ik had het daar enorm naar mijn zin maar wilde toch graag meer veldervaring op doen. Ik vond het namelijk van een zekere arrogantie getuigen om in de Verenigde Staten mooie beleidsdocumenten te schrijven over zogenaamde ontwikkelingslanden zonder daar gewoond en gewerkt te hebben. Ik was dan ook erg blij met de kans om als “assistant emergency coördinator” voor het Zuid Soedan programma van de Food and Agricultural Organisation (FAO) van de VN te mogen werken. Standplaats: Nairobi, Kenia.

Baan

Na mijn werk in Zuid Soedan kon ik aan de slag als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na in eerste instantie gewerkt te hebben op de afdeling “Vredesopbouw en Goed Bestuur” werd ik na ruim twee jaar gevraagd voor de functie van Particulier Secretaris van de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Sinds de val van het kabinet werk ik bij de Directie Veiligheidsbeleid en hou ik me onder andere bezig met de Nederlandse bijdrage aan internationale crisisbeheersingsoperaties.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een internationaal georiënteerde werkgever met veel uitdaging en afwisseling. Ik kom in aanraking met allerlei mensen, landen en culturen. Ik maak me nuttig voor de publieke zaak en om de zoveel tijd mag ik mijn tanden zetten in een nieuw ingewikkeld internationaal vraagstuk. Dat smaakt naar meer!