Themadag

Informatiebijeenkomst Bromelia

Hierbij nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst Bromelia op donderdag 14 november. Deze bijeenkomst wordt gezamenlijk georganiseerd door FloraHolland en LTO Groeiservice. Vanuit de FPC staat het onderwerp kwaliteit op het programma. De landelijke commissie wil u deze middag bijpraten over het onderzoek. Enkele onderzoeken worden uitgebreid toegelicht middels een lezing en daarnaast zijn er posterpresentaties om u op de hoogte te brengen van de laatste onderzoeksresultaten.

Organisator LTO
Datum

do 14 november 2013 13:00 tot 17:00

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1-3
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606
Programma
13:00 Ontvangst met koffie en thee
13:15 Opening door Sjef van der Velden (voorzitter landelijke commissie) en John Grootscholten (voorzitter FPC) Van der Velden vertelt over de financiering van het onderzoek in de toekomst en de veranderingen bij LTO Groeiservice. John Grootscholten gaat in op de stand van zaken van de FPC.
13:35 Kwaliteit en commercie, door Cees van Luling (FloraHolland)
14:00 Presentatie onderzoek ‘Groeistoornis bladontwikkeling bromelia’, door Maurice de Proft (KU Leuven) Dit onderzoek moet inzicht opleveren in de oorzaken van de (afwijkende) groeireacties. Dit is nodig om de vorming van tubing en gaten in bromeliabladeren te voorkomen.
14:40 Pauze
15:00 Presentatie ‘Meer rendement uit licht en CO2’, door Sander Hogewoning (Plant Lighting B.V.) In het onderzoek ‘Meer rendement uit licht en CO2’ stond het optimaliseren van belichting en CO2-dosering centraal, onder andere bij bromelia. Dit leverde interessante resultaten op.
15:40 Posterpresentaties in kleine groepen
Grip op licht, toelichting door Filip van Noort (Wageningen UR Glastuinbouw)
Weerbaar substraat, toelichting door Marta Streminska (Wageningen UR Glastuinbouw)
Wortelwolluis, toelichting door Leontiene van Genuchten (DLV Plant) en Maedeli Hennekam (Entocare)
16:45 Afsluiting Gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Liefhebbers kunnen nog een bezoek brengen aan het Grip op licht onderzoek, proefgewas is op dit moment Phalaenopsis

Kosten

Deze bijeenkomst is kosteloos.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door leden van LTO Groeiservice en leden van FloraHolland. Meld u aan voor deze bijeenkomst via het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 12 november 2013.