Achtergronden bij onze advertenties

Lang leve de koe

Gezonde oude koeien, die veel melk blijven geven. Daar is ook de melkveehouder bij gebaat. Die ziet de melkproductie en de gezondheid van de koe nu na drie à vier jaar afnemen. Wageningse onderzoekers werken samen met het bedrijfsleven om de koe een langere tijd volop melk te laten leveren.

Met sensoren zoals een stappenteller en vreetmeter en slimme software kunnen veehouders de individuele gezondheidstoestand van een koe volgen en eventueel direct ingrijpen. Zo willen de onderzoekers de levensduur en productietijd van de koe met twee jaar verlengen. Hiermee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie

Slimme software en sensoren die individuele dieren ‘in de gaten houden’ kunnen de veehouder helpen om voldoende aandacht aan die koeien en kalveren te kunnen geven die deze aandacht nodig hebben. Hierdoor verbetert het welzijn van de dieren en is het voor de veehouder eenvoudiger om z’n tijd efficiënt te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de verzamelde informatie de mogelijkheid geeft om op een eenvoudige wijze een nog betere transparantie te bieden aan afnemers en consumenten.
Pieter Hogewerf