Een student van de Federal University of Viçosa volgt een cursus in plant breeding in Wageningen

Nieuws

Memorandum of Understanding met Federal University of Viçosa, Brazilië

Gepubliceerd op
5 november 2013

De Braziliaanse Federal University of Viçosa (UFV) en Wageningen UR (University & Research centre) willen hun samenwerking continueren en verder uitbreiden op het gebied van onderwijs en onderzoek. De presidenten van biede instellingen hebben dat voornemen geformaliseerd door op maandag 4 november in Brazilië hun handtekening te zetten onder een 'Memorandum of Understanding'.

Nilda de Fátima Ferriera Soares, president van UFV, en Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, spraken onder andere af in te zetten op gezamenlijke PhD opleidingen, gezamenlijke onderzoeksprogramma's en -projecten, uitwisseling van medewerkers en studenten en het delen van wetenschappelijk literatuur, informatie en methodologie.

Federal University of Viçosa

UFV is een technische universiteit die opleidingen aanbiedt in agricultural sciences, biological and health sciences, exact and technological sciences en humanities, language and arts. De universiteit heeft 20.000 studenten en 3.000 medewerkers.

Braziliaans-Nederlandse zuivelsamenwerking

De 'Memorandum of Understanding' werd ondertekend bij de start van een workshop over samenwerking tussen Brazilië en Nederlands in de zuivelketen.

Ondertekening van 'Memorandum of Understanding'