trekker op sportveld

Nieuws

Verbod bestrijdingsmiddelen op sport en recreatieterreinen. Kans of bedreiging?

Gepubliceerd op
30 september 2013

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft in een brief aan deTweede kamer aangekondigd het gebruik van bestrijdingsmiddelen op sport en recratieterreinen per 2017 te willen verbieden. De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) gaat de uitdaging aan en wil op korte termijn met een actieplan komen waarmee de Taskforce Gewasbeschermingsmiddelen mee aan de slag kan.

Het kabinet streeft naar een verbod op gebruik van alle gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw. Dus ook op sport- en recreatieterreinen, (openbaar) groen, golfbanen, parken ed. 

logo BSNC.jpg

Brancheorganisatie BSNC organiseert tijdens de Dag van de Openbare Ruimte een ontbijtsessie waarbij u kunt meedenken over hoe de branche kan inspelen op de veranderingen die op stapel staan. De discussie dient een perspectief op te leveren waar de Taskforce Gewasbeschermingsmiddelen mee aan de slag kan. 

Op het programma staan enkele lezingen oa. van Wageningen UR onderzoeker Corne Kempenaar over de kennis en inzichten uit het KRW innovatieprogramma Duurzaam Terreinbeheer.

De ontbijtsessie vindt plaats op donderdag 10 oktober van 8:00-10:00 uur  in de Iepenzaal van Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE, Houten).