Persbericht

Wageningen University benoemt drie persoonlijk hoogleraren

Gepubliceerd op
10 september 2013

Wageningen University heeft drie medewerkers benoemd tot persoonlijk hoogleraar: dr. Hedwig te Molder (Strategische communicatie), dr. Henk Schols (Levensmiddelenchemie) en dr.ir. Geert Wiegertjes (Celbiologie en immunologie). De benoeming is ingegaan op 1 september 2013 en geldt voor een periode van vijf jaar.

Het persoonlijk hoogleraarschap is voorbehouden aan onderzoekers met een uitstekende staat van dienst in onderzoek en onderwijs. Het hoogleraarschap geeft hen het recht om als promotor voor jonge onderzoekers (promovendi, PhD-students) op te treden en daarmee hun vakgebied duidelijker te profileren.

Hedwig te Molder
Hedwig te Molder

Hedwig te Molder (Terheijden, 1967) studeerde sociale wetenschappen in Nijmegen. Zij promoveerde in 1995 op een discourse-analytisch onderzoek naar de praktijkdilemma’s van overheidsvoorlichters. Zij is thans halftijds hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Twente en halftijds universitair hoofddocente Strategische communicatie aan Wageningen University. Te Molder houdt zich in Wageningen bezig met communicatie over wetenschap en technologie in de context van de life sciences, in het bijzonder met de interactie tussen wetenschappelijk experts en consument-burgers, en de betekenis van wetenschap en technologie in en voor het alledaagse leven.

Henk Schols
Henk Schols

Henk A. Schols (Heenvliet, 1956) was na zijn HBO-opleiding een aantal jaren als analist verbonden aan het Labotorium voor Levensmiddelenchemie van Wageningen University. In 1995 promoveerde hij op de karakterisering van pectine en pectinefragmenten in groente en fruit . Schols is thans universitair hoofddocent Levensmiddelenchemie. In zijn onderwijs en onderzoek komt vooral zijn expertise rond de analyse en biochemische omzettingen van koolhydraten, zoals aanwezig in levensmiddelen, naar voren.

Geert Wiegertjes
Geert Wiegertjes
Geert F. Wiegertjes (Hoogezand-Sappemeer, 1963) studeerde Aquacultuur en visserij in Wageningen en promoveerde hier in 1995 op Immunogenetica van ziekteresistentie bij vissen. Hij is thans universitair hoofddocent Celbiologie en – immunologie. In zijn onderwijs en onderzoek richt Wiegertjes zich met name op visgezondheid in het algemeen en op immuniteit tegen ziekteverwekkers onder vissen in het bijzonder.