Themadag

Wie wordt 'Beste Schoon Water Loonwerker van Brabant'

Tijdens de themadag van 'Schoon Water Brabant' strijden 5 Brabantse loonwerkers om de titel ‘Beste Schoon Water loonwerker van Brabant’. De deelnemers zullen onder leiding van Yvon Jaspers diverse oefeningen uitvoeren om hun vakmanschap te demonstreren.

Organisator Schoon Water voor Brabant
Datum

za 31 augustus 2013 12:30 tot 16:30

Locatie Werktuigencoöperatie de Kempen, ’t Ven 30, 5091 BP Middelbeers

Ook vindt een demonstratie van nieuwe technieken plaats en is er vermaak voor het hele gezin.

Entree is gratis!

Vijf genomineerden

Alle aangemelde loonwerkers zijn bezocht. De jury heeft hen vragen gesteld over hoe zij werken met de spuit. Hoeveel middel gebruiken ze, welk middel, bij welke weersomstandigheden, bij welke plaagdruk, enz. Ook moesten de deelnemers vragen beantwoorden op hun inschrijfformulier. Uiteindelijk zijn alle scores bij elkaar opgeteld en zijn uit alle aanmeldingen de volgende vijf deelnemers genomineerd:

  • Coen Bevelander, Rucphen (Loonspuitbedrijf Bevelander)
  • Rob Meeuwissen, Gastel (Meeuwissen v.o.f)
  • Peter van Beers, Vessem (van Beers Agro B.V.)
  • Marcel Verhoeven, Erp (Verhoeven Gewasverzorging BV)
  • Twan van der Heijden, Soerendonk (v.o.f. van der Heijden)

De wedstrijd en Yvon Jaspers in actie

Maar wie van hen wint de bokaal? Gewasbescherming is een vak apart, wat zal blijken tijdens deze spannende wedstrijd. De loonwerkers voeren verschillende wedstrijdoefeningen uit die de jury beoordeelt. De deskundige jury staat o.l.v. gedeputeerde Johan van der Hout. Yvon Jaspers verslaat de wedstrijd en zal de deelnemers interviewen.

Na de wedstrijd is er een demonstratie van de nieuwste spuittechnieken en een camera gestuurde schoffel. Ook kunt u verschillende systemen bekijken die restvloeistof en waswater opvangen en zuiveren, waaronder Phytobac, biofilter, Osmofilm en Heliosec. In de gezondheidsbus van STIGAS kunt u terecht voor informatie over gewasbescherming en arbeid.

Programma
12.30 uur ontvangst met koffie/thee/limonade en wat lekkers
13.00 uur welkom door Peter Leendertse (CLM, projectleider Schoon Water voor Brabant) en Yvon Jaspers
13.30 uur wedstrijd Beste Schoon Water loonwerker van Brabant
15.15 uur demo spuit- en schoffeltechniek, rondgang langs systemen voor zuivering en opvang van restvloeistof en waswater
16.15 uur prijsuitreiking