Onderzoek & Resultaat

Vanuit verschillende expertises en invalshoeken werkt Wageningen UR aan het domein 'Gezonde voeding en leefomgeving'. Voor het onderzoek en onderwijs kan Wageningen UR van veel faciliteiten tot haar beschikking.

shutterstock_10615216_supermarkt_Shanghai_kassa_consument_boodschappen_China_Azie_[red]-Kobby-Dagan-Shutterstock-com_LR.jpg

Kennis rond landbouw, natuur en milieu

 De Volksrepubliek China beseft dat haar onstuimige economische groei niet kan doorgaan zonder aandacht voor natuur en milieu. Wageningen UR biedt daarom de Chinese regering kennis en ervaring aan over duurzame ontwikkeling in de groene ruimte. Daartoe heeft zij in Beijing een eigen kantoor geopend.

Projecten

shutterstock_101625898_china_guanzhou_fiets_verkeer_luchtvervuiling_smog_ongezond_[red]_LR.jpg

Kennis rond bestrijdingsmiddelen, water en verdroging

Wageningen UR adviseert de Chinese overheid ook bij het ontwikkelen van het toepassingsbeleid van bestrijdingsmiddelen, problemen van wateroverlast en verdroging van de Yellow River en Yangtze River en bij  het duurzaam gebruik van de wetlands.

Projecten

shutterstock_111907244_koken_voedselstalletje_China_Xian_eten_grill_Azie_[red]-Rolf_52_shutterstock-com_LR.jpg

Kennis rond duurzame landbouw

Vlakbij Shanghai wordt op het eiland Chongming gewerkt aan de opbouw van het Greenport Shanghai Agropark. In dit plangebied wordt de Wageningse kennis op het  gebied van geintegreerde moderne landbouwkundige productie en verwerking toegepast in combinatie met een demonstratie - en recreatiepark.

Projecten

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Google maps kaart niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan