Nieuws

Animal Breeding and Genomics groep gerepresenteerd in nationale FameLab finale

Gepubliceerd op
10 mei 2021

Malou van der Sluis, PhD-kandidate bij de Animal Breeding and Genomics groep, is één van de drie winnaars van de Wageningen University & Research (WUR) voorronde van FameLab.

FameLab

FameLab is een internationale wetenschapscommunicatiewedstrijd, georganiseerd door de British Council en Cheltenham Science Festival. In deze wedstrijd kunnen jonge onderzoekers, PhD-kandidaten en gevorderde MSc-studenten hun wetenschappelijke verhaal presenteren in een pitch van drie minuten, zonder hierbij een PowerPoint te gebruiken. Dit jaar werd de WUR voorronde online georganiseerd. De deelnemers van WUR hebben eerst een online training voor spreken in het openbaar gevolgd en werden daarna gevraagd hun pitch op video op te nemen.

Bob de kip

Malou besloot hieraan deel te nemen, omdat zij graag haar onderzoek met een breder publiek wilde delen en meer wilde leren over het presenteren zonder PowerPoint. Ze maakte een video-opname van haar pitch, waarin zij haar onderzoek naar het meten van activiteit van individuele vleeskuikens uitlegde. Om haar onderzoek tastbaar te maken voor een algemeen publiek, introduceerde zij Bob de kip in haar pitch als één van de dieren die zij in haar onderzoek volgt. Hiervoor gebruikte zij twee plastic kippen, een grote en een kleine, die Bob op verschillende leeftijden voorstelden.

Online prijsuitreiking

Op vrijdag 30 april vond de online WUR prijsuitreiking plaats. Uit de dertien WUR deelnemers, werden twee jurywinnaars en een publiekswinnaar geselecteerd. Sophie van der Vlugt en Malou van der Sluis wonnen de juryprijs en Rose Pinto won de publieksprijs. Zij zullen gaan deelnemen aan een communicatiemasterclass en doorgaan naar de nationale finale.