Onderwijsloket Wageningen University

Faciliteit

Onderwijsloket Wageningen University & Research

Bent u ondernemer of werkzaam bij een bedrijf, overheid, maatschappelijke organisatie of onderwijs- of onderzoeksinstelling en heeft u een actuele vraag? Onderwijsloket Wageningen University & Research verbindt deze vraag aan het onderwijs van de universiteit.

Door samen te werken met studenten doet u creatieve ideeën op, ontmoet u potentiële nieuwe werknemers en kunt u een bijdrage leveren aan het leerproces van studenten. Tegelijkertijd leren de studenten over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en delen zij hun wetenschappelijke kennis en vernieuwende inzichten waarmee uw vraagstuk beantwoord kan worden.

Hoe gaat het Onderwijsloket te werk?

Het Onderwijsloket helpt u de vragen of problemen die spelen in uw organisatie of consortium scherp te stellen en vanuit deze vraag tot een geschikte opdracht te komen. Het Onderwijsloket bekijkt vervolgens welke onderwijsvorm de juiste is voor het uitvoeren van de opdracht en zo tot een antwoord op uw vraag te komen.  

Afhankelijk van de gekozen onderwijsvorm verschilt het type onderzoek. Zo kunnen studenten van Wageningen University & Research middels opdrachten in vakken, en via stage- en scriptieopdrachten, voor u nuttig wetenschappelijk onderzoek doen. Dat kan betekenen dat bijvoorbeeld een groep studenten gedurende acht weken in een team aan een opdracht werken of dat individuele tudenten tot zes maanden beschikbaar zijn voor onderzoek.

Lees meer hierover op ‘Wat doet het Onderwijsloket?’.

Welke onderwerpen zijn geschikt voor een project?

Studenten van Wageningen University hebben expertise binnen het ‘groene’ domein voedsel en leefomgeving. In dat domein worden drie, deels overlappende en samenhangende kerngebieden onderscheiden: ‘Society and well-being’, ‘Food, feed and biobased production’ en ‘Natural resources and living environment’.

De drie kerngebieden in het domein Voedsel en leefomgeving
De drie kerngebieden in het domein Voedsel en leefomgeving

Studenten werken daarom aan projecten met onderwerpen zoals:

- Duurzame voedselproductie

- Biobased en circulaire economie

- Life sciences en technologie

- Gezondheid en gezonde leefomgeving

- Natuur en klimaat

- Grootstedelijke en rurale ontwikkeling

Weet u niet zeker of uw vraag binnen dit domein valt? Neem dan contact op met het Onderwijsloket via het contactformulier.

Let op! Wij zijn gedurende de zomerperiode minder goed bereikbaar.

Heeft u een vraag voor het Onderwijsloket of wilt u graag een project indienen? Dan kunt u nog steeds via ons contactformulier bij ons terecht. Door de vakantieperiode kan het helaas wel langer duren voordat u een reactie ontvangt.

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen