CineScience movietalks

WUR vindt de band met de stad Wageningen en haar inwoners erg belangrijk. Met de CineScience movietalks ontdekken bioscoop bezoekers dat eigenlijk iedereen in het dagelijks leven te maken heeft met thema's die in Wageningen onderzocht en ontwikkeld worden. Het is tevens een prachtige kans voor onderzoekers en de samenleving om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over thema's die leven in de maatschappij.

In samenwerking met het Heerenstraat Theater in Wageningen worden de CineScience movietalks aangeboden. Maandelijks verruilen top onderzoekers de wetenschappelijke arena voor een filmzaal en worden door hen speciaal geselecteerde films of documentaires vertoond. De onderzoekers voorzien deze films van een wetenschappelijke toelichting waarin zowel de inhoud van de wetenschap als hun passie hiervoor duidelijk naar voren komt. En natuurlijk wordt er een link met de film gelegd. Dit doen zij op een toegankelijke wijze die elk publiek zal aanspreken.

Het Heerenstraat theater heeft gepaste maatregelen genomen om op een verantwoorde manier naar de film te kunnen. Op de website van het Heerenstraat theater lees je meer over de genomen corona-maatregelen.

CineScience seizoen 2020-2021

CineScience 2019-2020

In 2019-2020 draaiden de volgende films:

Goodfellas (Louise O. Fresco)
Soylent Green (Evelien de Olde)
Midnight in Paris (Marian Stuiver)
Genesis 2.0 (John van der Oost, Niek Savelkoul)
Onder de Oppervlakte (Martijn van Staveren)

CineScience 2018-2019

In 2018-2019 draaiden de volgende films:

Chungking Express (Louise O. Fresco)

Bejing Taxi (Arthur Mol)

AlphaGo (Dick de Ridder & Willem Jan Knibbe)

Antz (Marcel Dicke)

Sour Grapes (Saskia van Ruth)

Fitzcarraldo (Frits Mohren)

Chasing Coral (Ronald Osinga)

Microcosmos (Gerlinde de Deyn)

Sacro GRA (Maria Koelen)