Hoe word je een Data Scientist?

Een Data Scientist is een domeinspecialist met specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om domeinspecifieke (big) data te beheren, te analyseren en er bruikbare kennis uit te halen. McKinsey Global Institute voorspelt een extreem hoge vraag naar goede data science professionals in de komende jaren. Dit komt door de snel groeiende hoeveelheid beschikbare data, de opkomst van moderne dataverwerkings- en analysetechnieken en de groeiende belangstelling van onderzoek en bedrijfsleven om de potentie van big data te benutten.

Wat zijn de data scientist competenties bij WUR?

  • Data science analyse inclusief statistische analyse, machine learning, data mining en bedrijfsanalytische vaardigheden.
  • Data science engineering inclusief software en applicatie engineering, data warehousing, big data infrastructuur and tools en modelontwikkeling.
  • Data management and governance inclusief data stewardship, curatie, preservatie, ethiek and data privacy aspecten.
  • Gedegen domein expertise and kennis van onderzoeksmethoden in o.a. plant-, dier-, agrifood-, omgevings- en sociale wetenschappen (of bedrijfsprocessen management, project management).
    Data science onderwijs traject

    Hoe specialiseer je je in data science bij WUR?

    De studenten die een BSc en/or MSc programma volgen, hebben verschillende mogelijkheden om hun kennis te vergroten van, of te specialiseren in data science. Tijdens het BSc programma kunnen de studenten kiezen voor de BSc minor of Data Science waar ze de basis van data science leren. Ook kunnen studenten in zowel het bachelor als het master programma kiezen voor een of meer vrije keuze vakken gerelateerd aan data science. In sommige master programma's is het al mogelijk om specifieke tracks te volgen die focussen op data science vaardigheden in een specifiek domein. Er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van online cursussen of andere onderwijsmaterialen over data science. Wij raden aan om deze mogelijkheden te bespreken met de studiebegeleiders van specifieke programma's of neem contact op met het WDCC voor meer informatie en mogelijkheden.