Nieuws

Japanse onderneming Kubota vestigt een kantoor op Wageningen Campus

Gepubliceerd op
10 september 2019

​Het Japanse bedrijf Kubota start deze maand met een nauwe samenwerking met Agrosystems Research van de Plant Science-groep. Dit in afwachting van de oprichting van een eigen satellietkantoor op Wageningen Campus voor het Kubota Innovation Center Europe.

Kubota ontwikkelt en produceert innovatieve toepassingen en producten zoals landbouwapparatuur (tractoren, werktuigen, bedrijfsvoertuigen etc.) maar ook bouwmachines, motoren, waterbeheerproducten en robotica.

Samenwerking

Wageningen University & Research (WUR) en Kubota werken al nauw samen in verschillende projecten binnen de Nederlandse Topsector en Europese onderzoek. Het is de bedoeling om deze samenwerking op het gebied van Smart Agriculture verder te versterken. Het nieuw op te richten Innovatiekantoor van Kubota zal onderzoek doen naar nieuwe innovatieve idee├źn en technologie├źn voor toekomstige producten en diensten op het gebied van digitalisering, IoT, AI en robotica. In 2020 opent Kubota het satellietkantoor in het nu in aanbouw zijnde Plus Ultra II-gebouw.