Use case

Kauwstudie

De afdeling Consumer Research van Wageningen Food & Biobased Research heeft van maandag 16 t/m vrijdag 27 november 2020 de Kauwstudie uitgevoerd. In de Kauwstudie werd gekeken naar welk effect kort en lang kauwen van eten heeft op de bloedsuikerspiegel.

Hierbij kwamen de deelnemers in totaal 8 dagen lunchen op de onderzoeklocatie. Tijdens elke sessie kregen de deelnemers een lunch bestaande uit rijst of kikkererwten, waarbij zij relatief kort, ofwel relatief lang moesten kauwen. Voorafgaand aan de lunch werd er een hap gekauwd en uitgespuugd om op een later moment door ons geanalyseerd te worden. Daarnaast werd er eenmalig wat speeksel verzameld. Tijdens de hele onderzoeksperiode werd de continue bloedsuiker gemeten met behulp van een sensor op de bovenarm.

De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend, de deelnemers krijgen hierover bericht.

Onze onderzoeken

Mocht u interesse hebben in deelname aan een onderzoek, kijk dan eens op de pagina deelnemers gezocht.

Logo kauwstudie 1.jpg