Data Science Studievakken

Wageningen University & Research biedt een grote selectie van studievakken in verschillende domeinen zoals plant-, dier-, omgevings-, sociale en agrotechnologie en voedingswetenschappen. Onderzoek in deze gebieden vereist een toenemende hoeveelheid vaardigheden en kennis op het gebied van big data en data science. Wageningen University & Research biedt een groeiend aantal studievakken met focus op data science.

Er is een wijde keuze aan onderwijsmogelijkheden in data science bij WUR. Dit strekt zich uit van vrije keuze vakken die opgenomen kunnen worden in het studiepakket, tot een specifieke BSc minor Data Science en online cursussen gerelateerd aan data science. Deze cursussen leveren de bouwstenen voor studenten die data scientist willen worden.

Hieronder vind je een overzicht van het huidige aanbod van studievakken met focus op big data en data science die Wageningen University & Research biedt. Cursussen in de vorm van MOOCs zijn ook beschikbaar, waarvan sommige zelfs ECTS punten waard zijn.