Achtergrond- en impactverhalen

Wageningen University & Research werkt aan de grote mondiale uitdagingen rond voedsel, biodiversiteit en klimaat. Onze kennis wordt in de praktijk toegepast door de partners waarmee wij samenwerken. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We laten u graag recente voorbeelden zien en nodigen u uit samen met ons tot nieuwe impact te komen – for quality of life

Meer impactverhalen per thema

Waarde in verhalen 

Al sinds ons ontstaan wordt Wageningen University & Research gedreven door de wens om van betekenis te zijn. Dat is wat Wageningers inspireert: Science for Impact. Wij dragen bij aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken zoals het wereldvoedselvraagstuk, de klimaatverandering, de ontwikkeling naar een circulaire economie, het behoud van natuur en biodiversiteit en het verminderen van armoede.

Uiteraard publiceren wij ons onderzoek in gerenomeerde wetenschappelijke tijdschriften. Maar wij delen onze opgedane kennis ook graag met de samenleving. Naast nieuws maken wij verdiepende verhalen over ons onderzoek die aansluiten bij maatschappelijke vraagstukken en schrijven onze wetenschappers en studenten blogs over hun onderzoek.

Ter inspiratie lichten we op deze pagina een aantal parels en actuele verhalen uit.