MovieTalks

WUR vindt de band met de stad Wageningen en haar inwoners erg belangrijk. Met de MovieTalks ontdekken bioscoop bezoekers dat eigenlijk iedereen in het dagelijks leven te maken heeft met thema's die in Wageningen onderzocht en ontwikkeld worden. Het is tevens een prachtige kans voor onderzoekers en de samenleving om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over thema's die leven in de maatschappij.

In samenwerking met het Heerenstraat Theater in Wageningen worden de Science & Society MovieTalks aangeboden. Op een aantal avonden verruilen onderzoekers de wetenschappelijke arena voor een filmzaal en worden door hen speciaal geselecteerde films of documentaires vertoond. De onderzoekers voorzien deze films van een wetenschappelijke toelichting waarin zowel de inhoud van de wetenschap als de passie hiervoor duidelijk naar voren komt. Dit doen zij op een toegankelijke wijze die elk publiek zal aanspreken.

MovieTalks Programma 2019-2020

In de zomer van 2019 wordt de programmering voor 2019-2020 bepaald. Wageningse onderzoekers kunnen zich nu opgeven als gastprogrammeur. Zodra de programmering bekend is, worden de titels en data op deze pagina bekend gemaakt.

MovieTalks Programma 2018-2019

Chungking Express (Louise O. Fresco)

Bejing Taxi (Arthur Mol)

AlphaGo (Dick de Ridder & Willem Jan Knibbe)

Antz (Marcel Dicke)

Sour Grapes (Saskia van Ruth)

Fitzcarraldo (Frits Mohren)

Chasing Coral (Ronald Osinga)

Microcosmos (Gerlinde de Deyn)

Sacro GRA (Maria Koelen)