Nieuws

Wat kun jij doen voor een beter klimaat? 5 tips!

Gepubliceerd op
3 november 2021

Droogte, wateroverlast en de stijging van de zeespiegel. Het zijn allemaal gevolgen van klimaatverandering. Hoe kunnen zorgen dat het stopt? Gelukkig maken steeds meer mensen zich hier druk over. Zo spreken wereldleiders er deze week over tijdens de klimaattop COP26.

Maar ook jij kan je steentje bijdragen. Wij geven je vast 5 simpele tips!

Dit kan jij doen!

1. Verander de achtergrond van je telefoon

Wist je dat een zwarte achtergrond minder energie kost dan een witte? Je merkt het waarschijnlijk nauwelijks als je het aanpast, maar het is toch een klein beetje beter voor het milieu. En alle beetjes helpen.

2. Verspil geen voedsel

Ben je van plan om iets lekkers te kopen in de supermarkt of de kantine? Neem dan geen of minder zelf gesmeerde bammetjes mee. Zonde als je het weg moet gooien. Elk jaar gooien we in Nederland voor miljarden euro’s aan goed bruikbaar voedsel weg en dat kan minder!

3. Recyle je kleding

Toe aan een nieuwe kleding? Je kunt die broek die je al maanden niet gedragen hebt ook ruilen voor een leuk kledingstuk van een vriend(in). Of verkoop hem via een site voor tweedehands kleding. Wie weet spot je daar wel een uniek pareltje!

4. Gebruik minder plastic

Neem je je eigen lunch mee? Gebruik dan een broodtrommel in plaats van plastic zakjes. Je trommeltje afwassen is beter voor het milieu dan elke dag een nieuw plastic zakje.

5. Volg een opleiding van Wageningen University & Research

Natuurlijk wil jij ook duurzaam studeren. De WUR heeft een groene en duurzame campus die bijvoorbeeld wordt voorzien van duurzaam opgewekte energie. We hebben bovendien verschillende opleidingen die zich bezig houden met vraagstukken rondom het klimaat. Kom je bij ons studeren?