Wageningen University

Waarom Wageningen?

De universiteit, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt bachelors en masters onderwijs gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop. Studenten hebben de universiteit gekozen tot Beste Universiteit, volgens de Keuzegids Universiteiten.

Hoog gewaardeerde universiteit

  • Beste universiteit van Nederland voor de zestiende keer op rij
  • Beste universiteit in de wereld op het gebied van Agricultuur & Bosbouw
  • Top 62 in de wereld volgens Times Higher Education

Internationaal karakter

Met 25% internationale studenten vanuit meer dan 100 verschillende landen, is de universiteit de eerste Nederlandse universiteit met internationale accreditatie. Deze is toegekend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Wageningen geniet een eigen speciale, internationale sfeer. Zij introduceren kennis, culturen, opvattingen en gebruiken. Dit biedt Wageningen een open en relaxte sfeer. Maar ook allerlei internationale feesten, culturele activiteiten, winkeltjes en restaurants.

Tijdens diverse onderdelen van je studie krijg je de kans om zelf naar het buitenland te gaan. Voorbeelden hiervan zijn internationale uitwisseling, stage of het volgen van een minor.

Maatschappelijk betrokken

Wageningse studenten zijn betrokken bij de maatschappij. Je wordt opgeleid voor een actieve rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven en maatschappij. Master gehaald? Dan kun je aan de slag bij bedrijven, organisaties en overheid. Je doet namelijk al ervaring op tijdens je stages en praktijkgerichte opdrachten.

Campus

Op Wageningen Campus zit een groot deel van onderzoek en onderwijs fysiek bij elkaar. Een fascinerende plek waar studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en ideeën uitwisselen.

Er zijn verschillende plekken op de campus waar je gezellig met je medestudenten kunt eten en drinken. Bijvoorbeeld het Grand Café in Forum, de Spot in Orion, of je kan gaan lunchen in het Restaurant van de Toekomst. Doe je liever wat actievers? Bij Sports Centre de Bongerd kun je terecht voor verschillende sporten, van fitness, tennis en zwemmen, tot aquafit, yoga en knotsbal.

Wageningen studentenstad

Wageningen is een kleine stad met inwoners uit meer dan 160 verschillende landen en is centraal gelegen in Nederland. De campus van Wageningen University & Research is op fietsafstand van het centrum.

Wageningen is een gezellige stad met allerlei faciliteiten: uitgaansmogelijkheden, winkels en goede sportfaciliteiten. Net buiten Wageningen zit je snel in de natuur. De uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel dichtbij, ideaal als je van wandelen, hardlopen of fietsen houdt.