Daar werkt Wageningen University & Research

Als het gaat om de locatie van werkzaamheden dan is de organisatienaam misleidend. Wageningen University & Research heeft namelijk niet alleen een groot aantal locaties in Wageningen. Ook elders in het land zijn wij actief op 32 plaatsen; van Yerseke tot Texel, van IJmuiden tot Haaksbergen.

Bereikbaarheid Wageningen

Wageningen zelf is door de centrale ligging goed bereikbaar. Vanuit Utrecht rijd je 'tegen de files in' en ben je binnen drie kwartier op je werkplek. Vanuit de andere richtingen is Wageningen door de aanwezigheid van diverse hoofdwegen ook goed bereikbaar.

Wageningen

Wageningen zelf is een kleine stad met 35.000 inwoners met meer dan 167 verschillende nationaliteiten. In Wageningen wonen relatief veel jonge, hoogopgeleide mensen.

Het is er prettig wonen tussen bos en rivierenland en in de nabijheid van een aantal grotere steden (18 km van Arnhem en 25 km van Nijmegen, 45 km van Utrecht).

Omdat 20% van de bevolking  student is, heeft Wageningen het karakter van een studentenstad. Dat is te merken aan de sfeer, de horeca, de winkels en het brede arsenaal aan sportaccommodaties.