Werk, Gezondheid en Sport

Werken aan de kwaliteit van leven betekent ook aandacht hebben voor goede faciliteiten, zoals goede onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten en goede accommodaties.

Hypermoderne campus

Wageningen werkt onophoudelijk aan het verbeteren en uitbreiden van haar faciliteiten. In 2007 werd Wageningen Campus geopend: een ontmoetingsplek voor onderzoekers, docenten en studenten, met onderwijsgebouw Forum als boegbeeld.

forum.jpg

Begin september is gebouw Impulse officieel geopend, dé ontmoetingsplek op Wageningen Campus, waar vaste patronen worden losgelaten en waar in een inspirerende omgeving nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Medio 2013 wordt het vijfhoekige onderwijsgebouw Orion op Wageningen Campus opgeleverd.  

Door de onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten op één campus onder te brengen, wordt de interactie tussen onderzoekers van verschillende disciplines en onze studenten gefaciliteerd én gestimuleerd.  

Een kwalitatief goede werkplek en uitstekende mogelijkheden om elkaar te ontmoeten verhogen het niveau van samenwerking en de professionele sfeer. Maar Wageningen University & Research biedt ook veel speciale voorzieningen op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Uitgebreide sportfaciliteiten

shutterstock_801278_sport_tennis_vrouwen kopie.jpg

We hebben bijvoorbeeld uitstekende en uitgebreide sportfaciliteiten in Sports Centre de Bongerd (SCB).

Medewerkers, hun partners en studenten kunnen hier tegen gereduceerde prijzen gebruik maken van de sporthal, de atletiekbaan, de klimwand, squash- en tennisbanen, en nog veel meer. In samenwerking met SCB worden ook cursusprogramma’s gezondheidsbevordering aangeboden. Denk daarbij aan bedrijfsyoga, diverse fitnessprogramma’s, Tai Chi en Zen-meditatie.

Actuele lezingen en debatten

Wageningen heeft een Studium Generale programma.  De doelstelling van Studium Generale Wageningen University & Research is om studenten en medewerkers, maar ook belangstellenden van buiten de instelling, over de grenzen van een bepaalde vakwetenschap heen te laten kijken. Het SG-programma levert een bijdrage aan de brede (persoonlijke, institutionele en maatschappelijke) academische vorming.