Sil Traas

Sil Traas, Senior Communicatieadviseur

" Communication Services kun je zien als het ‘communicatiebureau’ van Wageningen University & Research. Wij ontwikkelen allerlei communicatieactiviteiten om wetenschappelijke kennis over te brengen aan de samenleving.

Ik word echt aangestoken door de passie van wetenschappers
Sil Traas

Er werken communicatieadviseurs zoals ik, maar ook vormgevers, tekstschrijvers, webredacteuren en eventmanagers. In totaal werken er ongeveer veertig mensen op drie locaties: Wageningen, Lelystad en Den Haag.

Overdragen van kennis
Voor communicatiemensen is Wageningen University & Research een geweldige werkgever. Alles draait om het overdragen van wetenschappelijke kennis aan het publiek. Daardoor kan ik een kijkje nemen in al die ‘keukens’ van Wageningen University & Research. Vooral het directe contact met de wetenschappers is erg inspirerend: ik word echt aangestoken door de passie die zij voor hun vakgebied voelen. Ook prettig is de vrijheid die je hebt om je werk te doen. Als ik af en toe een dag thuis wil werken mag dat in mijn geval ook: als ik mijn werk maar goed doe. En wil ik mij in een bepaalde richting ontwikkelen, dan is daar alle ruimte voor. Ik vind dat heel respectvol en het geeft mij een enorm gevoel van vrijheid.

Spin in het web
Een deel van mijn functie besteed ik aan Food4You. Dit is een jaarlijks publieksevenement waar Wageningen University & Research de huidige wetenschappelijke inzichten over gezond leven en eten op een leuke, laagdrempelige manier presenteert aan een groot publiek. Als projectleider denk ik na over de inhoud, bespreek ik met wetenschappers de insteek van hun bijdrage aan het programma en stem ik verder af met de directeur communicatie. Maar ik leg ook contacten met de media en ben verantwoordelijk voor alle communicatieuitingen. Een echte ‘spin in het web’ dus. Véél werk, maar het voelt echt als ‘mijn’ project.

Werkomgeving
Tja, en de werkomgeving hier is natuurlijk fantastisch. De landelijke ligging en de ruimte tussen de verschillende gebouwen… Elke ochtend als ik hier kom aanfietsen vind ik het weer bijzonder.”