traineeship Wageningen University and Research

Traineeship bij Wageningen University & Research

Een Traineeship bij Wageningen University & Research betekent een persoonlijk programma waarin je op zoek gaat naar jouw kwaliteiten. In 18 maanden werk je aan verschillende projecten: van onderwijs tot onderzoek en van huisvesting tot HR. De startdatum van het volgende traineeprogramma is 1 september 2017.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Persoonlijk programma

Jij en je mede-trainees worden begeleid in jouw ontdekkingstocht door de WUR. Met een gezamenlijk doel, maar met je eigen invulling. Je draait mee in projecten en volgt opleidingen die aansluiten bij jouw ontwikkelbehoefte. Het is een tijd van leren en werken, zodat jij na 18 maanden als professional binnen Wageningen University & Research aan de slag kan!

Tijdens het traineeship staan de volgende drie organisatieonderdelen centraal:

Het is mogelijk je als trainee specifiek te richten op één van de afdelingen, afhankelijk van je opleidingsachtergrond en interesse, maar je kan ook deelnemen vanuit een brede oriëntatie. Je traineeprogramma is persoonlijk en wordt dus op maat gemaakt.

Jouw traineeship

Oriëntatie

De eerste fase van je traineeship staat in het teken van oriëntatie; het leren kennen van de organisatie en alle soorten werkzaamheden die je bij ons tegen komt. Tijdens deze fase staat het ontdekken van je eigen interesses en kwaliteiten centraal. Zo krijg je een goed beeld van jouw toegevoegde waarde.

orientatierichtingbepalenspecialisatie.png

Richting bepalen

In de tweede fase bepaal je jouw (voorlopige) richting. Je stelt duidelijke opleidingsdoelen en maakt keuzes voor de verdere invulling van je traineeship. Op basis van je eigen opleidingsplan krijg je een passende rol binnen projecten. Daarnaast word je uitgedaagd een eigen project op te zetten waarmee je denkt Wageningen University & Research een stapje verder te kunnen brengen.

Specialisatie

Na afloop van de tweede fase is het tijd voor jouw specialisatie. Dit laatste half jaar van het traineeship zijn je doelstellingen nog concreter. Je spreekt je uit over de functie die jij ambieert en volgt daarbij een opleiding die aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeldoelstellingen.