Activiteit

10e PlantgezondheidEvent

Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland organiseren op donderdag 21 maart 2019 voor de tiende keer het PlantgezondheidEvent.

Organisator Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw, Glastuinbouw Nederland, Plantum en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.
Datum

do 21 maart 2019 12:30 tot 20:00

Locatie Bleiswijk

Marjolijn Sonnema, directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselwaliteit (LNV) is keynote speaker. Sonnema deelt de nieuwe visie van LNV op het gebied van gewasbescherming. Hoe past de glastuinbouw binnen de kringlooplandbouw van LNV en hoe kunnen wij samenwerken en richting geven naar de circulaire kas? Een bijzondere spreker, die u niet wilt missen.

Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland bespreekt de ontwikkelingen die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt in plantgezondheid én geeft een doorkijk naar de toekomst en de ambitie van de glastuinbouw in 2030. Hebben wij dan resistente gewassen middels nieuwe veredelingstechnieken, communiceren wij met planten over hun weerbaarheid en staan onze kassen vol met high tech?

Gezonde weerbare planten en het eco-systeem in de circulaire kas staan centraal tijdens dit PlantgezondheidEvent. In korte posterpresentaties en interactieve workshops wordt u bijgepraat door ondermeer de experts van WUR Glastuinbouw over de recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden die ons verder op weg helpen naar een circulaire kas. U wordt geïnformeerd over nieuwe ziekten en plagen en methoden om deze te voorkomen. Nieuwe ontwikkelingen over biologische bestrijding, precisie gewasbescherming, plantweerbaarheid en weerbare teeltsystemen worden toegelicht. In samenwerking met Plantum wordt nader ingegaan op resistentie veredeling.

Programma

12.30 Ontvangst
13.00 Opening door Caroline van der Salm (WUR Glastuinbouw)
13.05 oelichting 10 jaar plantgezondheid door Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland)
13.30 Visie ministerie van LNV door Marjolijn Sonnema (directeur-generaal ​ ministerie van LNV)
14.00 Onderzoeksprogramma Plantgezondheid Topsector T&U door Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland) en Thijs Simons (Plantum)
14.30 Onderzoekspitches en bezoek Faciliteiten WUR Glastuinbouw
15.30 Pauze
16.00 1e serie workshops*
17.00 2e serie workshops*
18.00 Buffet
20.00 Afsluiting

* Bekijk het overzicht van workshops

Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen €25 voor leden Glastuinbouw Nederland (LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO) en Plantum indien u direct betaalt via iDEAL. De kosten voor niet-leden bedragen €75. Ontvangt u liever een factuur, dan betaalt u €7,50 extra (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Verlenging spuitlicentie

Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel teelt. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen €50. Vergeet niet uw spuitlicentiepas mee te nemen naar de bijeenkomst!

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 18 maart 2018, 16.00 uur, mits er nog plaats is (maximaal 180 deelnemers).

Annuleren

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus €7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.

Beeldmateriaal

Er kunnen foto's en video's gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.  

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Kerkhof, mobiel 06-303 163 67, e-mail akerkhof@glastuinbouwnederland.nl