Presentatie

16 juni: Meet our students

Twijfel je nog welke studie je wilt gaan volgen in september? Wat dacht je van Communicatie- wetenschappen in Wageningen?
16 juni aanstaande is er een mogelijkheid om kennis te maken met de studie. De eerstejaars studenten houden dan hun eindejaarspresentaties. Een mooie kans om te zien waar communicatie in Wageningen nou precies over gaat. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je je aanmelden op education.cpt@wur.nl

Organisator Strategic Communication

di 16 juni 2015 10:00 tot 13:00

BSc Communicatiewetenschappen aan Wageningen University!

Voor de uitdagingen van de toekomst is samenwerking nodig. Denk bijvoorbeeld aan de wereldvoedselvoorziening of klimaatverandering: ingewikkelde problemen waarvoor geen simpele oplossingen bestaan. Betrokken partijen zijn het lang niet altijd met elkaar eens en mensen veranderen niet gemakkelijk hun gedrag.

In de bachelor communicatiewetenschappen leer je hoe je ingewikkelde dialogen moet voeren om met deze verschillende partijen tot oplossingen te komen die bijdragen aan de kwaliteit van onze samenleving: aan de kwaliteit van leven. Je wordt opgeleid tot bruggenbouwer: je leert verbindingen te leggen tussen bèta en gamma, wetenschap en praktijk, overheid en burgers, enzovoorts. Wat je leert over communicatie pas je bij deze Wageningse opleiding  onmiddellijk toe op problemen en uitdagingen die te maken hebben met voeding en gezondheid, waterbeheer, klimaat, energie, natuur en milieu. Dat leer je op die manier bij geen enkele andere communicatieopleiding in Nederland.

Wat zijn de baankansen?

Er is een groeiende vraag naar communicatiedeskundigen die zowel verstand hebben van  een inhoudelijk vakgebied, als van communicatie. Omdat je goed weet wat er leeft in de praktijk, heb je veel kans om in die praktijk een baan te vinden. Afgestudeerden werken o.a. bij communicatie- en consultancybureaus, ministeries en andere overheidsinstellingen, ziekenhuizen, ontwikkelingsorganisaties, commerciële bedrijven en kennisinstituten, zoals het Voedingscentrum of de universiteit.

Iets voor jou?

• Ben je geïnteresseerd in actuele ontwikkelingen in de life sciences maar wil je ook iets met de maatschappelijke kant van de zaak? Kortom, spreken bèta-opleidingen je aan maar ben je ook geinteresseerd in de maatschappij?
  • Vind je het leuk om na te denken over het oplossen van complexe maatschappelijke problemen, zoals klimaat, gezondheid, voedsel of energie?
  • Spreken persoonlijke aandacht, mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en veel ruimte voor het uitstippelen van je eigen studieprogramma jou aan?
  • Wil je werken aan actuele problemen in een internationale omgeving?