Congres

1e Editie Agrifoodtech Platform Congres: Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen

Op 14 december organiseert het AgriFoodTech Platform de eerste editie van het vakcongres ‘Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen’. In de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch brengen ondernemers, onderzoekers en overheidsvertegenwoordigers sociale en technologische innovatie samen om het huidige voedselsysteem toekomstbestendig te maken.

Organisator Wageningen University & Research

wo 14 december 2016

Locatie Den Bosch, Brabanthallen

Honger, de groeiende wereldbevolking en voedselverspilling zijn drie belangrijke indicatoren van de status van het wereldwijde voedselsysteem. In 2050 zijn er mee dan negen miljard monden om te voeden, daarentegen is het klimaat tegen die tijd stevig veranderd. Wat zijn dé innovatieve oplossingen waarmee we de uitdagingen in deze sector kunnen bestrijden? Tijdens het AgriFoodTech Platform Congres sleutelen boeren, voedselverwerkers, onderzoekers, techneuten en maatschappelijke partners aan ons voedselsysteem van morgen.

Tijdens het congres zullen verschillende gastsprekers een bijdrage leveren waaronder onderstaand van Wageningen University & Research:

• Innovatieve techniek voor gezonde voeding & transparantie
    Krijn Poppe – Wageningen Economic Research
  • Een waardevol, circulair voedselsysteem: halvering van Voedselverspilling in 2030.
    Toine Timmermans – Food & Biobased Research

Bekijk het volledige programma op de website van Agrifoodplatform.

Toegang tot het congres is gratis! Aanmelden kan via: www.agrifoodtechplatform.nl