9th MARE Conference People and the Sea: Dealing with Maritime Mobilities

Conferentie

9th MARE Conference People and the Sea: Dealing with Maritime Mobilities

Wereldwijd staan mariene systemen onder druk. Dit heeft gevolgen voor de natuur en voor de mensen die wonen en werken in kustgebieden. Dit vraagt om effectief beheer van de mariene omgeving en mariene hulpbronnen. De 9de MARE conferentie (5-7 juli) beoogt een uitwisseling van nieuwe wetenschappelijke inzichten over de verhouding tussen maatschappelijke activiteiten en (mariene) ecosystemen op zee en in kustzones.

Organisator Leerstoelgroep Milieubeleid

wo 5 juli 2017 tot vr 7 juli 2017

Locatie Roetereiland complex, University of Amsterdam, the Netherlands

Het hoofdthema van deze conferentie is “Dealing with maritime mobilities”. De conferentie wordt georganiseerd door MARE, een Europees onderzoekscentrum van de universiteiten van Wageningen, Amsterdam, Tromsø (Noorwegen) en Aalborg (Denemarken). Verder wordt de conferentie voorafgegaan door een policy day (4 juli), met als thema “Sustainable Development Goal 14: Conserve and sustainably use the oceans, seas and marine resources for sustainable development”. Hiermee wordt nadrukkelijk de link met het beleid gelegd. Hoogwaardige wetenschappelijke bijdragen worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Maritime Studies (MAST).

Graag aanmelden via deze link.