Activiteit

Aardappeldemodag 2018

Elke twee jaar organiseren Wageningen University and Research en de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) op de PPO-locatie te Westmaas de Aardappeldemodag. De Aardappeldemodag is dé ontmoetingsplaats van de aardappelsector en richt zich op de gehele aardappelketen. Telers, handel, verwerkers en veel andere bedrijven die actief zijn in de aardappelsector in binnen- en buitenland komen naar de Aardappeldemodag in Westmaas om elkaar te ontmoeten en elkaar te informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Organisator Wageningen Plant Research
Datum

wo 22 augustus 2018

Locatie Open teelten Westmaas

Het thema 2018 is: ‘Sterke schakels verbinden’.

Tijdens de Aardappeldemodag wil de organisatie kennisuitwisseling stimuleren en daarmee een bijdrage leveren aan het verbinden van de schakels in de keten. Ieder zijn eigen focus op zijn deel van de keten.

De aardappel is een prachtig product. Het heeft een lange historie maar is tegelijkertijd ook heel modern. Wereldwijd staat de aardappel in de belangstelling als een duurzaam te telen en voedzaam gewas.

Achter deze positie van de aardappel zit een keten van sterke schakels met uitgekiende activiteiten. Ondernemerschap, kennis en ervaring op het gebied van techniek, uitgangsmateriaal, teelt, bewaring, verwerking en verpakking leiden tot een efficiënte keten van grond tot mond. Deze schakels leveren allemaal een versterkende bijdrage om zo de keten optimaal te benutten. Ze zoeken elkaar op en hebben hetzelfde doel voor ogen: een optimale aardappelteelt voor het beste resultaat.