Workshop

Aardappelworkshop in China

Van 8 tot 10 maart 2018 wordt een derde aardappel workshop gehouden in Dali, Yunnan provincie in China. Het zal gaan over duurzame aardappelproductie en processing in China.

Organisator Wageningen University & Research, de Nederlandse Aardappel Organisatie
Datum

do 8 maart 2018 tot za 10 maart 2018

Er zijn al eerder twee workshops gegeven. De organisatie wordt gedaan door Strategische alliantie innovatie aardappelketen China (SAITIP). Wageningen University & Research en de Nederlandse Aardappel Organisatie ondersteunen met de invulling van het programma, presentaties en demonstraties. De opzet zal vergelijkbaar zijn met die van de eerste twee workshops. Het precieze programma wordt in december bekend.

In 2015 en 2016 zijn er twee 2-daagse aardappel conferenties in China georganiseerd mede vanuit de NL topsector AgriFood PPS ‘China Potato GAP’. Potato GAP China is een Public Private Partnership (PPS) waarin Chinese en Nederlandse instituten en bedrijven de mogelijkheden onderzoeken om de aardappelproductie te verbeteren.

Onderdelen van de conferenties waren lezingen over innovaties en producten, veldexcursies, bedrijfspresentaties en paneldiscussies over aardappelonderwerpen. In het programma kregen Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstelling en overheid een podium om haar visie, kennis en producten uit te dragen.

Bij deze bedrijven ging het in het bijzonder ging het om PPS-deelnemer: APH/Omnivent, Tolsma, Dacom, Delphy, Syngenta, Aeres, Aviko, Eurofins, Wageningen University & Research en ZAP-Semagri vanuit NL. Beide conferenties werden bijgewoond door de landbouwraden van China en Nederland.

Van elke conferentie is een naslagwerk beschikbaar waarin ondere andere het programma en de bedrijfspresentaties staan.