Activiteit

Afgelast - Profielwerkstuk Voedselverspilling

-- In verband met de nieuwe richtlijnen rondom het coronavirus, is deze activiteit helaas afgelast. --
Zit jij in 4 havo of 5 vwo en begin je aan je profielwerkstuk? Dan nodigen we je op 20 maart uit in Wageningen. We gaan dan levensecht skypen met leerlingen uit Afrika en de Verenigde Staten over voedselverspilling! Dit kan een mooie start zijn voor je onderzoek.

Organisator Wageningen Youth Institute, Voedingscentrum, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Shared Studio
Datum

vr 20 maart 2020 13:30 tot 17:00

Locatie Pantarijn, Hollandseweg 9, 6706KN Wageningen

In verband met de nieuwe richtlijnen rondom het coronavirus, is deze activiteit helaas afgelast.

We gaan levensecht skypen met leerlingen uit Amerika en Afrika in een portal van Shared Studios. Dit zijn omgebouwde zeecontainers waarin een groot scherm opgehangen is. We gaan in groepjes van 6 leerlingen skypen met leerlingen uit andere landen die in een soortgelijke portal zitten aan de andere kant van de wereld! Het gesprek zal geleid worden door Toine Timmermans, directeur van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Het op een juiste bewaren van eten is een manier om voedselverspilling te voorkomen. Hoe gaan leerlingen in verschillende landen daarmee om?

Voor wie?

Ben jij een leerling uit 4 havo of 5 vwo, begin je aan je profielwerkstuk èn heb je interesse in het onderwerp Voedselverspilling? Kom dan op 20 maart langs! Het staat open voor leerlingen van alle middelbare scholen in Nederland.

Het event wordt georganiseerd door het Wageningen Youth Institute in samenwerking met het Voedingscentrum, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Shared Studio's, waarvan momenteel een Portal bij scholengemeenschap het Pantarijn in Wageningen staat.

Programma

Je wordt met 5 andere leerlingen ingedeeld, voor een sessie van een half uur tussen 13.30 en 17.00. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je vroeg of laat op de middag ingedeeld wilt worden.

Begeleiding tijdens profielwerkstuk

Leerlingen die aan deze activiteit hebben meegedaan kunnen verdere begeleiding krijgen tijdens hun profielwerkstuktraject vanuit het Wageningen Youth Institute, het Voedingscentrum en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. In de vorm van inhoudelijke colleges en hulp bij het opzetten van experimenten en een onderzoeksvraag.

In maart/april 2021 kun je meedoen aan de finaledag van het Wageningen Youth Institute en een reis winnen naar de jaarlijkse uitreiking van de World Food Prize in Amerika!

Aanmelden

Geef je voor 13 maart op door een email te sturen naar info.youthinstitute@wur.nl