Symposium

Afscheidssymposium Hans van Egmond

Na een dienstverband van ruim 34 jaar met het RIV(M) en bijna 6 jaar met RIKILT Wageningen UR, gaat Hans van Egmond eind oktober 2015 met pensioen.

Hans heeft vooral gewerkt aan natuurlijke toxinen. Daarom wordt ter gelegenheid van zijn afscheid op donderdagmiddag 29 oktober 2015 een symposium over natuurlijke toxinen georganiseerd, dat om 13.30 uur begint. Het symposium wordt afgesloten met een borrel, waar u Hans en zijn echtgenote Wilma de hand kunt drukken.

Aanmeldformulier Afscheidssymposium

Hans van Egmond

Na een studie levensmiddelentechnologie trad Hans van Egmond in 1975 in dienst van het Laboratorium voor Chemisch Levensmiddelenonderzoek van het RIV(M), waar hij in eerste instantie aan mycotoxinen werkte. Na een intermezzo als visiting scientist bij USDA in Peoria (USA) in 1979, verbreedde hij zijn werkveld naar andere natuurlijke toxinen als fycotoxinen en (later) plantentoxinen.

In 1985 ontstond het Laboratorium voor Analytisch Residu-onderzoek (ARO), met sterke internationale samenwerkingsverbanden. Hans werd hoofd van de afdeling Natuurlijke Toxinen. Eind 2009 werden de activiteiten van ARO samengevoegd met de gelijkgerichte activiteiten van RIKILT Wageningen UR. Daardoor werkt Hans sinds 2010 als senior onderzoeker bij het RIKILT.