Alumnibijeenkomst

Alumni Network Reception Teheran, Tuesday 12 April 2016

Iranian Alumni of Dutch Universities are invited for an Alumni network reception on Tuesday, 12 April 2016 at the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Teheran.

In the past year the bilateral ties between Iran and the Netherlands have been rekindled and strengthened, with visits from our Ministers Koenders and Kamp to Iran. With a strengthening of ties between our nations we are also looking for ways to strengthen ties between individuals.

Therefore the Netherlands Embassy will host a networking reception for Iranian alumni of Dutch universities.

This joyful event coincides with the visit of our Deputy Minister of Foreign Affairs, Mr. Marten van den Berg, and a business delegation, the Ambassador of the Kingdom of the Netherlands, Ms Susanna Tersta.

The event will provide an interesting opportunity for you to network with the members of the business delegation, and with fellow Iranians who have studied in the Netherlands.

Resume

Visit General Director Foreign Economic Affairs to Iran

From 10 to 13 April the General Director Foreign Economic Affairs of the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands, mr. Marten van den Berg has visited Iran. A delegation of companies of the sector energy, health and water, have accompanied him. On the 12th of April a Reception was organized at the Dutch Ambassy in Teheran for graduates of several Dutch universities among which Wageningen University.

Over 80 alumni have attended the Reception. On the right you will find four pictures of this well-attended, succesful and animated meeting.
Click on the link on the bottom of this item to see the original resume (only in Dutch for now) on the website of the Dutch Ambassay in Teheran.

********

Dutch

Bezoek Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen aan Iran

Van 10-13 april 2016 bezocht de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Marten van den Berg, Iran. Met hem kwam een delegatie van bedrijven mee uit de sectoren energie, gezondheidszorg en water.

Van den Berg ontmoette bij het bezoek zijn Iraanse collega’s van Financiële & Economische Zaken, Landbouw, Petroleum, Mijnbouw, Industrie & Handel en van Energie. Hij had verder gesprekken met de vice-president van de Iraanse Kamer van Koophandel en gesprekspartners van het ministerie van Gezondheidszorg en de National Water & Waste Water Company. De Iraanse partners wilden graag de relaties met Nederland te vernieuwen. Bij het bezoek werd een Iraans-Nederlandse Economische Werkgroep opgericht om economische samenwerking en handelsbelemmeringen te bespreken.

Bij de meeste gesprekken van Van den Berg waren vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven aanwezig. Daarnaast hadden zij hun eigen programma met onder andere matchmaking en bedrijfsbezoeken.

Naast alumni van Wageningen University, UNESCO-IHE en de drie Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente was er een ontmoeting met hun Iraanse alumni. Sommige bedrijven lieten enthousiast weten snel in Iran en met Iraanse partners aan het werk te kunnen gaan.

De receptie is bezocht door 80 alumni van verschillende Nederlandse universiteiten.

Rechts op de website ziet u vier foto's van de drukbezochte, succesvolle en geanimeerde bijeenkomst.

Link naar de website van de Nederlandse Ambassade in Teheran met de oorspronkelijke samenvatting van het bezoek van Marten van den Berg en de Nederlandse bedrijven.

Registration

To register, please send an email to teh@minbuza.nl before 8 April with your name, current occupation and the Dutch university you have studied at.

Official invitation

Invitation Reception.JPG