Activiteit

Aqua Nederland Vakbeurs

Op 17, 18 & 19 juni 2020 vindt de 14e editie plaats van Aqua Nederland Vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem. Dit jaar zal Wageningen University & Research ook aanwezig zijn met een stand.

Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum

wo 17 juni 2020 10:00 tot vr 19 juni 2020 18:00

Locatie Evenementenhal Gorinchem - stand D.212

Werkt u ook in een sector die sterk afhankelijk is van zoetwater en heeft u nu al op sommige momenten te kampen met waterschaarste? Dan bent u misschien ook op zoek naar alternatieve waterbronnen en wilt u uw waterkringlopen sluiten. Om water in deze processen te gebruiken, worden nu nog vaak chemische, slecht afbreekbare stoffen toegevoegd aan het koelwater en het proceswater waardoor hergebruik lastig wordt. Wageningen Food & Biobased Research helpt bedrijven in al deze sectoren met duurzame technologieën en chemicaliën voor waterbehandeling. Hierdoor kunnen zij hun nutriënten- en waterkringlopen veilig sluiten.

We richten ons specifiek op drie gebieden: hergebruik van water en nutriënten, verwijdering van zouten en vervuilende stoffen en microbiële veiligheid door desinfectie. We bieden een combinatie van technieken aan, variërend van (elektro)membraantechnologie, chromatografie, adsorptie, extractie, geavanceerde oxidatie en droging. Daarnaast hebben we veel kennis in huis van biobased en bio-afbreekbare additieven als volwaardige alternatieven voor chemische, slecht afbreekbare stoffen.