Auditie-oproep: Theaterspektakel ‘Getekend’ is op zoek naar jou!

Performance

Auditie-oproep: Theaterspektakel ‘Getekend’ is op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar studenten en medewerkers van Wageningen University & Research die willen acteren of figureren in 'Getekend', een grootse theatervoorstelling van 6 t/m 9 mei 2018 in Junushoff Wageningen. Sta jij straks naast professionele acteurs op het podium? Wij zoeken onder WUR studenten/staf naar (on)ervaren acteurs, figuranten, ballroom dansers en schermers.

Organisator Studium Generale

di 12 december 2017

Duur Aanmelden kan tot uiterlijk 12 december 2017. De audities vinden plaats in januari 2018

'Getekend' is een grootse theaterproductie over studenten in Wageningen tijdens de Duitse bezetting. In het stuk volgen we een groep vrienden die onder grote druk heftige keuzes moeten maken. De studenten worden in 1943 geconfronteerd met de loyaliteitsverklaring en mogen alleen doorstuderen als ze zich loyaal verklaren aan de vijand. Doen ze dat niet dan worden ze tewerkgesteld in Duitsland of hun ouders worden opgepakt. Iedereen krijgt drie weken de tijd om te beslissen.

Wat zou jij doen? Moet je tegen je geweten ingaan, zodat je verder kunt studeren? Of is het beter je morele rug te rechten, met alle gevolgen van dien? Wat is het goede? En wat als het goede niet loont?

Zij aan zij met vier professionele acteurs spelen studenten van nu de studenten van toen! Geïnspireerd op het boek Loyaliteit in Verdrukking van historicus Onno Sinke en mede gebaseerd op interviews met de mensen die er toen bij waren, neemt GETEKEND het publiek mee terug de oorlog in.

Meld je nu aan voor audities in januari 2018

Aanmelden kan voor 12 december 2017 via getekendwageningen@gmail.com

Wil jij de productie 'Getekend' op een andere manier steunen, dan horen we je graag!

Praktische informatie acteurs

Na de audities van half januari 2018 zal het artistieke kernteam uit alle kandidaten de cast samenstellen. De repetities beginnen vervolgens in de laatste week van januari of in de eerste week van februari 2018. We repeteren dan één avond per week van 19:00-22:00 uur op of rond de Campus in Wageningen. De precieze dag en de precieze tijden overleggen we met elkaar. In april 2018 repeteren we – eveneens in overleg – naast de reguliere avond repetities ook gedurende twee weekenden, op zaterdag en zondag van 10:00-17:00 uur. Hier zullen ook de professionele acteurs bij aanwezig zijn. De eerste week van mei 2018, de week voor de premiere, zullen we ’s avonds met de hele cast twee keer het stuk helemaal doorlopen, waarna we op 3 en 4 mei het theater in zullen gaan. Daar zal tot slot overdag in het decor de technische doorloop en de generale repetitie plaatsvinden. Op 6, 7, 8 en 9 mei 2018 spelen we ’s avonds de voorstelling. Wij zoeken enthousiaste studenten en staf van Wageningen Universiteit die bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen voor de commitment die ze aangaan.

Praktische informatie figuratie/dansers

In april 2018 zullen er vier danslessen worden georganiseerd van elk 2 uur op of rond de Campus in Wageningen. Hier wordt de choreografie van de dansstukken in het toneelstuk geoefend. Deze vier lessen zullen waarschijnlijk ’s avonds gaan plaatsvinden. Vervolgens zullen de dansers én figuranten één weekenddag in april 2018 mee repeteren. Dat gaat dan om een zaterdag of zondag van 10:00-17:00. Op 3 en 4 mei 2018 is iedereen overdag aanwezig bij de technische doorloop en generale repetitie. Op 6, 7, 8 en 9 mei spelen we ’s avonds.