Excursie

Bedrijfsbezoek Corbion

Docenten Scheikunde NLT en O&O hebben op dinsdag 21 juni een bedrijfsbezoek aan Corbion Purac in Gorinchem gebracht. Corbion produceert melkzuur en furaandicarbonzuur (FDCA) uit fermenteerbare suikers als grondstoffen voor bioplastics PLA en PEF.

Datum

di 21 juni 2016 14:00 tot 17:00

Locatie Arkelsedijk 46, 4206 AC Gorinchem

De docenten kregen een inleiding in de productie van bioplastics en de wijze waarop de eigenschappen van plastics kunnen worden beïnvloed door variatie van tacticiteit en gemiddelde ketenlengte van polymeerketens. Verder werd aandacht besteed aan de vraag wat er nu zo bio is aan (de productie van) bioplastics. In Gorinchem worden ten behoeve van researchdoeleinden alleen op laboratoriumschaal bioplastics gemaakt. We zijn het lab in gegaan en hebben reactoren en meetapparatuur bekeken en besproken.

Naast chemisch inhoudelijke zaken werd ook aandacht besteed aan de diversiteit aan functies en beroepen binnen de organisatie. Niet alleen werken er (gepromoveerde) chemici, ook procestechnologen en analisten op mbo en hbo niveau zijn actief binnen Corbion.

Nascholing

In het najaar organiseert het Food Valley netwerk VO-HO aansluitend een nascholing waarin deelnemers zich onder deskundige begeleiding verder verdiepen in bioplastics en waarin kennis wordt gemaakt met de inhoud en practica van de scheikundemodule 'Plastic zonder Olie'. Over de nascholing volgt binnenkort meer informatie.