Bijeenkomst over resultaten bloembollenonderzoek in Lisse

Bijeenkomst over resultaten bloembollenonderzoek in Lisse

Op donderdag 12 september delen onderzoekers op het gebied van bloembollen van Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen hun kennis over lopende onderzoeken, zowel fundamenteel als in de praktijk. Ze bespreken met telers wat het nut is van de onderzoeken voor hun bedrijf. Centraal staat het onderzoeksproject 'Het Nieuwe Verwerken', dat in oktober wordt afgerond.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen en Flower Sciense

do 12 september 2019 14:30 tot 19:30

Locatie HOBAHO, Prof. van Slogterenweg 2, 2161 DW Lisse

Centraal wordt de eindstand opgenomen van  het onderzoeksproject 'Het Nieuwe Verwerken' dat in oktober wordt afgerond. Welke inzichten zijn verkregen, hoe is dat naar de praktijk te vertalen en is er aanleiding tot verder onderzoek?

Na de presentatie van 'Het Nieuwe Verwerken' zijn er twee rondes met parallelsessies. Per ronde kan gekozen worden uit vier sessies.

Ronde 1

Vitale lelieteelt: naar een duurzame en robuuste bollenteelt Casper Slootweg
Minimale verdamping in tulp broei Jeroen Wildschut
Kansen "omics" technologie voor de bloembollensector Natalia Moreno
Snot bacteriƫn in bloembollen Wouter Groenink

Ronde 2

Beslissingen nemen op basis van data Ard Nieuwenhuizen
Op weg naar virusvrij en afzetgericht telen Ineke Stijger & Martin Verbeek
Kleine predatoren voor biologische bestrijding van de tulpengalmijt en narcismijt Ada Leman
Investeren in bloei of dochterbollen: een complexe keuze Richard Immink

Programma

De bijeenkomst vindt plaats in Lisse. Hobaho en CNB zijn gastheer deze middag. Het programma start bij CNB, na de pauze vinden de workshops bij Hobaho plaats. Voor iedere workshop zijn beperkt plaatsten beschikbaar en VOL = VOL. Parkeren kan bij Hobaho of op het parkeerterrein of langs de weg of bij CNB.

14.30 - 15.00 uur Ontvangst met koffie bij CNB
15.00 - 15.40 uur Plenair programma - Mijnzaal (CNB)
15:50 - 16:10 uur Pauze met koffie - naar Hobaho
16:10 - 16:50 uur Ronde 1 parallelsessies
17.00 - 17:40 uur Ronde 2 parallelsessies
17:40 - 18:30 uur Netwerkborrel (Hobaho)
18.30 - 19.30 uur: Buffet (Hobaho)

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is verplicht.