Bijeenkomst over scholvisserij en visserijbeheer op Urk!

Bijeenkomst

Bijeenkomst over scholvisserij en visserijbeheer op Urk

Op 26 november organiseert Wageningen Marine Research een bijeenkomst op Urk over de ontwikkelingen in de scholvisserij en visserijbeheer. Het idee van de bijeenkomst is ontstaan naar aanleiding van de verschijning van het boek “Schol in de Noordzee” van visserijbioloog Adriaan Rijnsdorp in samenwerking met Roelke Posthumus.

Organisator Wageningen Marine Research
Datum

za 26 november 2016 09:30 tot 12:00

Locatie ’t Achterhuis, Burgemeester J. Schipperkade 2, 8321 EH Urk, Nederland

Adriaan Rijnsdorp zal tijdens deze bijeenkomst de bevindingen in zijn boek uiteenzetten en ingaan op de ontwikkelingen in de scholvisserij en het visserijbeheer. Ook wordt er verteld wat Wageningen Marine Research weet over de effecten van klimaat, eutrofiëring (voedselverrijking van het water) en visserijbeheer. Hierna willen we met u van gedachte wisselen over uw beeld van de visserij en de factoren die de veranderingen in de scholstand beïnvloeden.

Boek: ‘Schol in de Noordzee’

Het boek geeft een kijkje in het leven van de schol door de eeuwen heen en hoe deze, voor Nederland belangrijke vissoort, is bevist. Ook worden de ontwikkelingen in de scholstand omschreven en wordt duidelijk dat vragen over overbevissing, de bijvangst van kleine vis en het effect van een sleepnet op de zeebodem van alle tijd zijn.
» Meer informatie en bestellen boek "Schol in de Noordzee"

Programma

programma2.PNG

Aanmelden & meer informatie

De bijeenkomst is voor vissers en andere geïnteresseerden. Wilt u aanwezig zijn op deze informatieve ochtend? Mail dan uw naam en functie naar jessica.vanderhorst@wur.nl. Ook voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Jessica van der Horst.

Tot ziens op zaterdag 26 november op Urk!