Cursus

Biobased Chemistry & Technology

Naar aanleiding van het bezoek van het Docentontwikkelteam Scheikunde aan Corbion wordt deze masterclass Biobased Chemistry & Technologie georganiseerd. In de masterclass wordt onder andere aandacht besteed aan de practica uit lesmodule Plastic zonder Olie.

Organisator Wageningen University & research
Datum

do 7 juni 2018 15:00 tot 18:00

Locatie Wageningen Campus

Prof. dr. Harry Bitter geeft een lezing over “Sunstainable conversion”. Harry Bitter is als hoogleraar Biobased Chemistry & Technologie verbonden aan Wageningen University & Research. Post-doc onderzoeker dr. ir. Ellen Slegers geeft een lezing over “State-of-the-art sustainable biobased chains”. Tijdens de masterclass komen verder een practicum “Sustainable biobased chemicals” en een korte workshop “Didactiek van leren voor duurzaamheid in VO’” aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan de practica uit de lesmodule Plastic zonder Olie.

Programma (concept)

15.00 Inloop
15.15 Hoorcollege Harry Bitter
16.15 Overgang naar practicumruimte
16.30 Practicum gels maken (nog in optie)
17.30 Nabespreken practicum
18.00 Einde nascholing

Docentontwikkelteam Scheikunde

Kunnen plastics uit biomassa een positieve bijdrage aan duurzame materialen leveren? Het antwoord op deze en meer vragen wordt gegeven in de lesmodule Plastic zonder Olie. De module is ontwikkeld door het docentontwikkelteam (DOT) Scheikunde 2014/15/16.

Eerder dit jaar zijn de docenten uit het DOT samen met een aantal andere scheikundedocenten op bezoek geweest bij Corbion. Corbion is een producent van melkzuur (LA) en furaandicarbonzuur (FDCA) uit fermenteerbare suikers, grondstoffen voor bioplastics zoals PLA en PEF. De masterclass is het theoretisch vervolg op de excursie naar Corbion.

Voor deelname aan deze masterclass is het niet noodzakelijk dat u deelgenomen hebt aan de excursie naar Corbion.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deelname aan de masterclass zijn €150,-. U ontvangt een factuur na deelname aan de masterclass.