CVI-expert op workshop over luchtwegproblemen bij runderen

Tijdens een praktisch gerichte nascholing over BRD (bovine respiratory disease) geeft Adriaan Antonis (CVI) op 23 april a.s. een presentatie over luchtwegproblemen bij kalveren – wat kun je als dierenarts doen als blijkt dat een controlerende aanpak niet werkt. De workshop is georganiseerd door HIPRA.

Organisator HIPRA

do 23 april 2015

Locatie Burgers Zoo, Arnhem

Op de bijeenkomst in Burgers Zoo in Arnhem wordt de laatste kennis over bacteriƫle pneumonie gepresenteerd en kunnen de deelnemers vragen bespreken met de experts. Onderwerpen van deze interactieve middag zijn Pathologie en pathofysiologie van BRD, Kliniek en epidemiologie van BRD en Diagnose van BRD.

Programmaonderdelen
  • Pathogenese en acute longschade door BRD met de nadruk op pasteurellaceae - Professor Marcelo De Las Heras, PhD, ECVPdiplo. Afdeling pathologie voor dieren Universiteit van Zaragosa
  • Luchtwegproblemen bij kalveren: wat kun je als dierenarts doen als blijkt dat een controlerende aanpak niet werkt - Dr. Adriaan Antonis, Central Veterinary Institute (CVI)