Activiteit

CineScience movietalk: Hidden Figures

Met hun movietalk bespreken Kevin Matson, Ingrid Luijkx en Diana Machado de Sousa de historische en huidige positie van vrouwen in de wetenschap en technologie. Hoe werden of worden zij en anderen uitgesloten vanwege etniciteit of ras? ‘Hidden Figures’ volgt drie getalenteerde vrouwelijke Afro-Amerikaanse wiskundigen die in de jaren zestig een belangrijke rol speelden in het Amerikaanse ruimteprogramma bij NASA. Na de film nodigen deze wetenschappers u namens Wageningen Young Academy uit om na te denken over het belang van diversiteit en inclusiviteit van geslacht en ras in de wetenschap. Waarom en hoe zou dit bevorderd kunnen worden?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 18 november 2020 20:30

Locatie Heerenstraat Theater
Prijsomschrijving Standaard 12,50 | Cineville 5,-

Met CineScience movietalks geven onderzoekers van Wageningen University & Research op laagdrempelige wijze een unieke kijk in hun wetenschappelijk werk, door dit op een creatieve wijze te verbinden aan een zelfgekozen film of documentaire.

De WUR hecht veel waarde aan haar verbinding met de stad van Wageningen en haar inwoners. Alle betrokken onderzoekers zijn zeer gemotiveerd om te laten zien dat iedereen in zijn of haar dagelijks leven te maken heeft met Wageningse onderzoeksthema’s. Daarom presenteert WUR in samenwerking met Heerenstraat Theater een nieuw seizoen CineScience movie talks met iedere maand een nieuwe film. 

Het Heerenstraat theater heeft gepaste maatregelen genomen om op een verantwoorde manier naar de film te kunnen. Op de website van het Heerenstraat theater lees je meer over de genomen corona-maatregelen.

CineScience seizoen 2020- 2021 vertoont ook de volgende films: