Activiteit

CineScience movietalk: Kitchen Stories

Niemand minder dan onze bestuursvoorzitter prof. dr. ir. Louise O. Fresco trapt het derde seizoen van CineScience af. Ze koos de hartverwarmende tragikomedie Kitchen Stories waarin de verhouding tussen een onderzoeker en zijn object, de alleenstaande Noorse man, tijdens een participerend onderzoek interessante wendingen neemt. Voedsel (en drank) spelen hierin zeker geen onbelangrijke rol. De film zinspeelt op de onmogelijkheid van neutraliteit van onderzoek in relaties tussen mensen, wat net als in de film in politieke zin moet worden geïnterpreteerd.

Organisator
Datum

wo 16 september 2020 20:00

wo 16 september 2020 20:30

Locatie Heerenstraat Theater
Prijsomschrijving Standaard 12,50 | Cineville 5,-

De inleiding is in het Engels, de film is Noors en heeft Engelse ondertiteling.

Met CineScience movietalks geven onderzoekers van Wageningen University & Research op laagdrempelige wijze een unieke kijk in hun wetenschappelijk werk, door dit op een creatieve wijze te verbinden aan een zelfgekozen film of documentaire.

De WUR hecht veel waarde aan haar verbinding met de stad van Wageningen en haar inwoners. Alle betrokken onderzoekers zijn zeer gemotiveerd om te laten zien dat iedereen in zijn of haar dagelijks leven te maken heeft met Wageningse onderzoeksthema’s. Daarom presenteert WUR in samenwerking met Heerenstraat Theater een nieuw seizoen CineScience movietalks met iedere maand een nieuwe film. 

Het Heerenstraat theater heeft gepaste maatregelen genomen om op een verantwoorde manier naar de film te kunnen. Op de website van het Heerenstraat theater lees je meer over de genomen corona-maatregelen.

CineScience seizoen 2020 - 2021 vertoont ook de volgende films: