CineScience movie talk: Soylent Green

CineScience movietalk: Soylent Green

In deze movietalk koppelt dr. Evelien de Olde de huidige ecologische en sociale uitdagingen van ons voedselsysteem aan een dystopische jaren zeventigfilm. Het is 2022, de aarde is overbevolkt en vervuild, natuurlijke hulpbronnen zijn uitgeput en de bevolking wordt uitsluitend gevoed door Soylent Industries. Bij het onderzoeken van de moord op de CEO van het bedrijf ontrafelt een detective een bizar en verontrustend bedrijfsgeheim. Wat bleef fictie en wat werd de afgelopen decennia werkelijkheid?

Organisator Wageningen University & Research, Leerstoelgroep Dierlijke productiesystemen

wo 16 oktober 2019 20:30 tot 23:00

Locatie Heerenstraat Theater
Prijsomschrijving Standaard 12,50 | Studenten 10,- | Cineville 3,50

Met CineScience movietalks geven onderzoekers van Wageningen University & Research op laagdrempelige wijze een unieke kijk in hun wetenschappelijk werk, door dit op een creatieve wijze te verbinden aan een zelfgekozen film of documentaire.

De WUR hecht veel waarde aan haar verbinding met de stad van Wageningen en haar inwoners. Alle betrokken onderzoekers zijn zeer gemotiveerd om te laten zien dat iedereen in zijn of haar dagelijks leven te maken heeft met Wageningse onderzoeksthema’s. Daarom presenteert dit 100 years WUR initiatief, in samenwerking met Heerenstraat Theater, een nieuw seizoen CineScience movietalks met iedere maand een nieuwe film.

CineScience seizoen 2019 - 2020 vertoont ook de volgende films: