Circular Economy MOOC

MOOC

Circular Economy

Je leert hoe je verschillende structuren van een biobased toeleveringsketen ontwerpt en hoe je de beste alternatieven kiest op basis van een kwantitatieve analyse. Deze MOOC maakt deel uit van de MicroMasters Biobased Sciences for Sustainability.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 4 december 2018 tot do 30 mei 2019

Duur Inschrijven is mogelijk vanaf 8 november 2018.
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis
Prijs Gratis

Over de cursus

Een van de grootste uitdagingen bij het opzetten van een duurzame toeleveringsketen is de noodzaak tot samenwerking met verschillende bedrijven, sectoren en industrieën. Overal om ons heen zien we nieuwe interessante samenwerkingen opkomen. Zo werken boeren en de auto-industrie samen aan de productie en het gebruik van bioplastics. Tot nu toe is er nauwelijks onderzoek gedaan naar zulke netwerksamenwerkingen en zijn ze nauwelijks onderbouwd met concrete cijfers. In deze cursus gaan we leren om samenwerkingsnetwerken op een gestructureerde, systematische (kwantitatieve) manier te beoordelen.

Externe factoren zoals regelgeving, beleid, cultuur, geografie en eigenschappen van sectoren hebben ook grote invloed op hoe goed zulke samenwerkingsnetwerken het doen. We ontwikkelen een kader om de uitdagingen en voordelen van dergelijke systemen te kunnen beoordelen.

Wat je gaat leren

  • Wat het concept circulaire economie inhoudt
  • Wat de verschillen zijn tussen de circulaire economie en het huidige lineaire systeem
  • Analyseren en ontwikkelen van complexe circulaire systemen door middel van systeemdenken
  • Beoordelen van het gebruik van Life Cycle Assessment en Agent Based Modelling
  • Verbeteringen formuleren voor een transitie naar een circulair ontwerp

MicroMasters ‘Biobased Sciences for Sustainability’

Deze MOOC maakt deel uit van de MicroMasters ‘Biobased Sciences for Sustainability’, een programma waarmee je nieuwe grondstoffen ontdekt en je bedrijf helpt de overstap te maken van fossiele naar hernieuwbare biobased grondstoffen. Lees meer.

Maak kennis met de docenten