Congres

Congres VoedingNederland 2018 - De eetprikkel

Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. Het congres VoedingNederland 2018 met als thema ‘De eetprikkel’ geeft inzicht in de fysiologische en psychologische basis. En in de mogelijkheden om de interne eetprikkel te reguleren en daarmee de weerstand te vergroten. Bent u erbij op 19 maart in de Jaarbeurs Utrecht?

Organisator Human Nutrition & Health
Datum

ma 19 maart 2018 09:30 tot 16:45

Locatie Jaarbeurs Utrecht

De onderwerpen van bijeenkomsten van VoedingNederland zijn altijd verrassend, dwingen tot breder kijken dan het eigen werkveld en combineert wetenschap met de praktijk. Alliantie Voeding in de Zorg is mede-initiatiefnemer van het congres VoedingNederland en werkt hiervoor samen met Network of Food Experts (NVVL), Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Dietiste Coöperatie Nederland(DCN), Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV).

De eetprikkel: fysiologie, psychologie, regulatie

In het gevarieerde programma is er keuze uit sessies in de tracks fysiologie, psychologie of regulatie van de eetprikkel. Met aandacht voor de wetenschappelijke basis en de vertaalslag naar de praktijk. Vanuit Wageningen University & Research, dat één van de initiatiefnemers is van Alliantie Voeding in de Zorg, spreken:

  • Prof.dr. Emely de Vet, persoonlijk hoogleraar gezondheidscommunicatie, afdeling Maatschappijwetenschappen Titel lezing: Modificatie van de eetprikkel
  • Dr. Sanne Boesveldt, assistant professor sensoriek en eetgedrag, Afdeling Humane Voeding en Gezondheid Titel lezing: Beïnvloeding van eetgedrag door chemo-sensorische signalen

De organisatie van Congres VoedingNederland 2018 is in handen van PIT Actief.

Posterpitch en Young Professional Award

Posters en de PosterPitch bieden een podium om andere voedingsprofessionals te informeren en inspireren. De Young Professional Award (YPA) zet jong, prikkelend talent in het zonnetje.

VoedingNederland.jpg