Cursus Verlenging levensduur van melkvee

Cursus

Cursus verlenging levensduur van melkvee

Heeft u behoefte aan inzicht in de actuele stand van kennis over het verlengen van de levensduur van melkvee? Dan is de cursus verlenging levensduur van melkvee daar een perfect middel voor. U krijg inzicht in welke factoren kunnen zorgen voor een probleemloze koe en welke maatregelen er getroffen kunnen worden om koeien gezond oud te laten worden.

Organisator Wageningen Academy, Wageningen Livestock Research
Duur 2 dagen
Locatie Wageningen Campus
Prijs € 1.295,00

Programma opbouw

Tijdens deze tweedaagse cursus  zal er aandacht besteed worden aan  twaalf onderwerpen op het gebied van preventieve gezondheid bij melkvee en de vertaling ervan naar de praktijk van adviseurs en het management van de melkveehouder.  De onderwerpen van de cursus worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:

  • Sectorvisie rond levensduur melkvee
  • Huisvesting en levensduur
  • Welzijn en levensduur
  • De rol van transitiemanagement in het verlengen van de levensduur
  • De erfelijkheid en levensduur
  • Gezondheid en levensduur
  • Management: economisch belang en maatregelen

Doelgroep

Professionals die streven naar of werken aan het verlengen van de levensduur van melkvee en behoefte hebben aan actuele informatie en achtergrondkennis over de mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Hierbij denken we vooral aan: dierenartsen, adviseurs rond voeding en vee management, R&D-medewerkers, onderzoekers en beleidsmakers binnen zowel agribusiness als belangenorganisaties rond de veehouderijsector.

Resultaat

Na de cursus bezit u de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van het verlengen van de levensduur van melkvee. Daarbij krijgt u inzicht in de maatregelen die getroffen kunnen worden om koeien gezond oud te laten worden.

Cursusleiders

De cursusleiders is ing. J. (Jelle) Zijlstra, Wageningen University & Research.