Eten koken van 'lelijke' groenten

Activiteit

Damn Food Waste Groningen

Op Damn Food Waste in Groningen geven Wageningse wetenschappers toelichting op de FoodBattles die zij samen met supermarkten en belangenorganisaties organiseren.

Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum

za 28 juni 2014

Locatie Noorderplantsoen, Groningen
In de centrale stand kunnen bezoekers zich aanmelden om deel te nemen aan een FoodBattle. In deze battles gaan burgers de uitdaging aan om gedurende een bepaalde periode zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Deelnemers aan eerdere FoodBattles lukten het hun voedselverspilling met maar liefst dertig procent te reduceren.

Deelnemers aan een FoodBattle krijgen tips over het inkopen van de juiste hoeveelheden eten, op maat koken en gebruikmaken van kliekjes. Ook leren ze bijvoorbeeld dat veel voedsel nog prima eetbaar is nadat de Tenminste Houdbaar Tot-datum verstreken is. Men wordt zich bewuster van de gevolgen van voedselverspilling. Eten weggooien is namelijk verkwisting van de grondstoffen die nodig waren om het voedsel te produceren. Daarnaast is het zonde van het geld en wrang als je je bedenkt dat er ook mensen zijn die honger lijden.