The 99th Dies Natalis - Towards a global one health

De 99e Dies Natalis - Towards a global one health

Op 9 maart 2017 organiseert Wageningen University & Research de 99e Dies Natalis viering. Het thema van dit jaar is ‘Towards a global one health’.

Organisator Wageningen University & Research

do 9 maart 2017 15:30 tot 17:00

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Bronland 1
6708WH Wageningen
0317 48 87 77

De gezondheid van mens, dier en milieu zijn zeer met elkaar verbonden. Denk aan zoönosen, plantziekten en andere door vectoren overdragen ziekten. Een begrip van deze interacties is van cruciaal belang om de gezondheid van mensen over de gehele wereld te waarborgen. Daarnaast zijn er nog diverse wereldwijde uitdagingen die een grote impact hebben op de algemene gezondheid. De ‘Global one health’ benadering bestudeert de effecten van deze diverse uitdagingen en formuleert strategieën om ze te controleren, te beperken en te voorkomen.

Tijdens de 99e Dies Natalis viering van Wageningen University & Research op 9 maart 2017, zal key-note spreker Prof.dr Sir Roy Anderson, professor of Infectious Disease Epidemiology aan de Imperial College of London, ingaan op deze benadering.

Het event is geheel in het Engels.