De Nationale Week Zonder Vlees

Activiteit

De Nationale Week Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees – een initiatief van Isabel Boerdam (auteur van o.a. ‘De Hippe Vegetariër’) – wil laten zien en ervaren, dat het mogelijk is om een flexitarische of vegetarische leefstijl te hebben.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

ma 9 maart 2020 tot zo 15 maart 2020

Ook wil Isabel laten zien wat de impact daarvan is op mens, dier en milieu. De relatie tussen vleesconsumptie en een gezond en duurzaam voedingspatroon is een prominent onderwerp in het maatschappelijke debat. WUR doet veel onderzoek naar de invloed van vlees eten op gezondheid, duurzaamheid en klimaat. Ook verzamelen we cijfers over vleesconsumptie, kijken we naar consumentengedrag en –voorkeuren en doen we onderzoek naar vleesvervangers en alternatieve eiwitbronnen. De Week Zonder Vlees is voor WUR aanleiding om deze kennis te bundelen en via het dossier Vleesconsumptie toegankelijk te maken, zodat je meer kan leren over de effecten van het wel of niet eten van vlees(vervangers).