De jeugd laat zich inspireren op Wageningen Campus

Wageningen Campus verwelkomt 22 januari t/m 2 februari ruim 800 leerlingen van de basisschool. Zij brengen een bezoek aan de gele bright ideas hub en aan onderzoeksfaciliteit Phenomea. Hoe zien deze kinderen de toekomst als het gaat om voedsel, energie en water? Wij gaan ze inspireren en uitdagen nieuwe oplossingen te bedenken. In de bright ideas hub gaan de leerlingen op een hi-tech avontuur. In onderzoeksfaciliteit Phenomea gaan zij op onderzoek uit en ontwerpen.
Na schooltijd kunnen ook andere belangstellenden een bezoek brengen aan de hub.

Organisator Wetenschapsknooppunt

ma 22 januari 2018 tot vr 2 februari 2018 09:00

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen en Genaration Discover bundelden hun krachten. Beiden hebben als doel kinderen te enthousiasmeren voor de wetenschap. We laten de kinderen deze keer op een laagdrempelige interactieve manier kennis maken met wetenschap en techniek. We dagen ze uit oplossingen te bedenken op het gebied van voedsel, energie en water. Kunnen wij ze inspireren? Hoe ziet hun toekomst er uit? Welke ideeën leven er bij hen?

In de bright ideas hub gaan de leerlingen op een hi-tech avontuur. Met Virtual Reality-brillen en een robot-quizmaster ontdekken zij in een uur wat de uitdagingen zijn voor onze wereld op het gebied van voedsel, energie en water en wat daar met slimme ideeën aan gedaan kan worden. Ook bouwen zij mee aan een virtuele stad. Aansluitend gaan ze op Wageningen Campus op ontdekkingstocht. In Phenomea ontdekken zij wat er vanaf het moment van oogsten allemaal gebeurt en nodig is. Via de weg van 'omgekeerd ontwerpen' inspireren wij ze om zelf een aan de slag te gaan. Kinderen bedenken met gemak nieuwe ideeën. Welke ontwerpen zullen winnen bij de ontwerpwedstrijd van het Wetenschapsknooppunt in maart of de bright idea challenge in april?

Alle belangstellenden kunnen na schooltijd ook een kijkje nemen in de bright ideas hub. Deze bevindt zich t/m 2 februari in het Amfitheater op Wageningen Campus.

Inschrijving voor publiek is gesloten

PROGRAMMA:

• Maandag 22 januari 2018 wordt de bright ideas hub officieel geopend door Anne Schreuder van Generation Discover en door Wieger Wamelink wetenschapper bij Wageningen University Research.
  • De Ireneschool uit Wageningen is bij de opening en gaal als eerste het avontuur aan.
  • Na het bezoek aan de het bezoek aan de hub gaat hub gaat elke groep naar Phenomea. Dé onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en agro food robotica. Ook onderwijsgebouw Forum wordt bezocht.

P1080728.JPG

Fotoreportage in Phenomea en hub: zie hier