Symposium

De maatschappelijke kosten en baten van voedsel

In de kabinetsreactie op het WRR-rapport ‘Naar een Voedselbeleid’ wordt een studie naar de externe effecten van voedselproductie, oftewel de maatschappelijke kosten en baten, aangekondigd. Het ministerie van Economische Zaken (in samenwerking met de ministeries van Infrastructuur & Milieu en van Buitenlandse Zaken) heeft een onderzoeksproject opgezet om een methodiek te ontwikkelen, die de positieve en negatieve milieu-, economische- en sociale effecten van voedsel op transparante en vergelijkbare wijze in beeld brengt.

Organisator Wageningen Economic Research
Datum

do 12 januari 2017 12:00 tot 14:00

Locatie Green.DNA, innovatiekracht Spijkenisse
Tijdens het symposium presenteren Wageningen Economic Research en True Price de belangrijkste resultaten van het onderzoek toegepast voor tafelaardappel, sperziebonen, rundergehakt, melk en chocolade. Hierbij ligt de focus op de praktische toepassingsmogelijkheden van de methodologie. Op interactieve wijze wordt ingegaan op de vraag of en wat deze aanpak kan betekenen voor bedrijfsleven, NGO’s, consument en beleid.

U bent van harte welkom op donderdag 12 januari. Vanaf 12.00 uur staat er een broodje klaar en het symposium begint vervolgens om 12.30 uur. De bijeenkomst wordt rond 14:00 uur afgesloten.

Dit eindsymposium gaat vooraf aan het Agrodebat dat jaarlijks georganiseerd wordt door Wageningen Economic Research. Ook voor het Agrodebat bent u van harte uitgenodigd. De centrale vraag in het debat is: ‘Durven we de cirkel van oude principes te doorbreken om vervolgens te groeien naar een circulaire en bestendige agrosector? Zie voor meer informatie www.wur.nl/agrodebat.

Tijdens de bijeenkomst zal gebruik gemaakt worden van VoxVote. Download de app alvast in de appstore of stem tijdens de bijeenkomst via de website.